2669 poze   767555 vizite

TRANDAFIRI URCATORI de vanzare-2025

Trandafiri Urcători

Disponibili din 15 Februarie
Plantele (butasi cu radacina nuda) se aduc si se livreaza in perioada lor optima de plantare.
NU PREIAU COMENZILE DE LA ALBUME(va rog sa intrati in magazinul online sa vedeti disponibilitatea produselor).
Puteti vedea oferta completa in magazin flori-plante-bulbi.com/magazin


Pentru ca sunt butasi de trandafiri cu radacina nuda, se vor planta in timpul repausului vegetativ, respectiv toamna (octombrie, noiembrie) si primavara, dupa trecerea pericolului de inghet (martie, aprilie). Daca solul in care urmeaza sa plantezi este umed din cauza ploilor sau topirii zapezilor, asteapta cateva zile pana se zvanta. La stabilirea distantelor intre trandafiri tine cont de vigoarea acestora: de la 25/25 cm pentru trandafirii miniatur si pana la 70/70 cm in cazul trandafirilor foarte vigurosi; trandafirii urcatori la minimum 1,5 m distanta unul de altul. Echipeaza-te corespunzator si hai in gradina:
Sapa gropi de aprox. 40/40/40 cm. Nu te chinui sa masori cu precizie. Trebuie sa lasi pe fiecare parte, intre planta si marginea gropii un spatiu de cca. o palma. Iar pentru a beneficia de fertilitatea naturala a solului, pune separat pamantul scos din prima jumatate a gropii (de la suprafata), de cel scos de la baza gropii. Cand vei planta trandafirii, inverseaza straturile, adauga mai intai solul de la suprafata si apoi pe cel din profunzime, mai bogat in elemente nutritive.
Indeparteaza folia de pe radacinile trandafirilor, lasa sa cada surplusul de rumegus si tine trandafirii timp de cateva ore, in apa, pentru a compensa o eventuala deshidratare. Daca exista radacini vatamate, taie deasupra ranii si scurteaza usor radacinile sanatoase, pentru a stimula cresterea si ramificarea lor.
Amesteca intr-o galeata pamant galben sau sol argilos, balega proaspata de vaca (contine auxine, substante cu rol in stimularea cresterii si inradacinarii plantelor) si apa in raport de 1:1:3 pana obtii un amestec de consistenta smantanii. Introdu butasii in aceasta mocirla pana la colet (portiunea dintre radacina si tulpina), pentru a cicatriza taieturile si pentru a asigura un contact mai bun cu solul.
Aseaza trandafirul in groapa cat mai drept posibil, astfel incat punctul de altoire sa fie ingropat la cca 5 cm (pentru a stimula drajonarea). Acopera radacinile rasfirate cu pamant maruntit si reavan si taseaza bine, sa nu ramana spatii goale. Poti adauga in groapa de plantare mranita, in cazul solurilor mai putin fertile. Nu adauga turba si ai grija ca iarba (gazonul) de la suprafata gropii sa nu ajunga in groapa, acestea favorizand putrezirea radacinilor. Uda abundent (8-10 l de apa/planta).
Dupa plantare, scurteaza ramurile la 4-5 muguri (aprox. 20 cm). Musuroieste cu cca. 15 cm de pamant, astfel incat doar 1-2 muguri sa ramana afara. La trandafirii plantati toamna, musuroiul se indeparteaza in aprilie, anul urmator. La plantarea de primavara, musuroiul se indeparteaza in a opta saptamana de la plantare sau cand lastarii noi au aprox. 5-10 cm. Rolul musuroiului este de a proteja de frigul de peste iarna dar si impotriva deshidratarii plantelor, mai ales primavara, cand vantul bate mai puternic (la fel si ceara verde de pe ramuri, care se va topi pe masura ce temperaturile vor creste). Se recomanda mulcirea solului dupa descoperirea plantelor. Atentie! Daca trandafirii plantati sunt urcatori sau semiurcatori, ramurile se scurteaza la 45 de cm, iar pe masura ce tulpinile cresc, leaga-le de un suport. In anii urmatori, ai grija ca noii lastari sa creasca ordonat, de la inceput, cand sunt mai maleabili si usor de manevrat.
Pe parcursul anului mentine solul curat de buruieni, elimina lastarii dati din radacina portaltoiului, elimina florile vestejite (pentru a stimula un nou val de inflorire), iar daca vrei sa recoltezi flori pentru vaze (flori taiate), taie astfel incat la baza lastarului sa ramana 2-4 muguri din care se vor forma noi lastari cu flori. Nu uita sa te bucuri cat poti de mult de florile lor si de munca ta! De altfel, se spune ca florile plantelor sunt expresia recunostintei pentru atentia primita de la cel care le ingrijeste.
Aloha_
Aloha_
Amadeus
Amadeus
BATHSHEBA.
BATHSHEBA.
Eden Rose 85
Eden Rose 85
Barock
Barock
Florentina®
Florentina®
Giardina,
Giardina,
indigoleta
indigoleta
JASMINA
JASMINA
Laguna.
Laguna.
MIMI-EDEN-Meiptipier
MIMI-EDEN-Meiptipier
Ozeana
Ozeana

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.